Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

DRONGO talenfestival 9 en 10 november

Datum: 
31 oktober 2018

Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Locatie: de Radboud Universiteit in Nijmegen in het Elinor Ostromgebouw.

Op initiatief van Stichting Lezen/Kunst van Lezen geeft dr. Rosa Teepe, werkzaam bij het ITTA, een presentatie. Zij gaat in op een onderzoek naar de app Jeffy’s Avonturen. Met deze app vertellen ouders en kinderen een verhaal waarbij ze gebruik maken van digitale hints die het verhaal sturen (zoals expliciete vragen, maar ook visuele en auditieve hints). Het onderzoek laat zien dat ouders en kinderen door middel van deze hints met elkaar in gesprek gaan en samen een rijk verhaal tot stand brengen, en dat dit de woordenschat van de kinderen bevordert. In de presentatie demonstreert Rosa de app, laat zij zien hoe ouders en kinderen ermee aan de slag gaan en presenteert zij haar bevindingen.

Rosa Teepe houdt zich als onderzoeker en adviseur bezig met projecten voor volwassenonderwijs, ouderbetrokkenheid en voorschoolse educatie. Zij is gepromoveerd op een onderzoek naar de effecten van het gezinsgerichte programma VVE Thuis op de taalontwikkeling van peuters. Binnen dit onderzoek heeft zij zich verdiept in de rol van ouders en digitale leermiddelen bij de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Beide dagen gaan de deuren om 09:30 uur open, waarna om 10:00 uur de openingen volgen. Op vrijdag over en met sprekende robots en op zaterdag met minister Ingrid van Engelshoven (OCW) en acteur Bright Richards. Presentator van beide openingen is tv-presentator Elisabeth van Nimwegen.
Het bekende radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits zendt live uit op zaterdag waarin de minister van OCW de hoofdgast is.

Voor meer informatie en aanmelden: Drongotalenfestival.nl.

Relaties van Stichting Lezen kunnen een code aanvragen voor gratis toegang, stuur hiervoor een mail naar info@lezen.nl