Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login
Datum: 
9 maart 2016

Van 12 tot 20 maart is het Boekenweek en dat gaat op veel middelbare scholen niet ongemerkt voorbij. Hoe zorg je ervoor dat de Boekenweek een feest in de klas wordt? Volg deze twee gouden tips:  

Tip 1: bezoek de educatieve website van de Boekenweek

De educatieve website bij de Boekenweek wil docenten in het voortgezet onderwijs in staat stellen om inhoud te geven aan de Boekenweek in de klas. De website biedt kant-en-klare inhoud die docenten direct via het smartboard in de klas kunnen tonen. Docenten kunnen op de website ook een lesbrief downloaden met zes praktische lesidee├źn die elk ongeveer 10 minuten duren, soms uit te breiden tot een lesuur. 

Tip 2: kijk met de klas naar Boekenweek Live!

Op 16 maart van 13.00 tot 14.00 zenden Stichting Lezen en de Stichting CPNB Boekenweek Live! uit, het scholierenprogramma bij de Boekenweek. Scholieren bepalen de inhoud van het programma; zij zijn daarvoor op een creatieve manier aan de slag gegaan met het boek Dorst van Esther Gerritsen. De beste en mooiste verwerkingsopdrachten en hun makers krijgen een plek in de uitzending. De rollen van tafelheer en -dame en decorontwerpers zullen ook door scholieren worden vervuld. Arie Boomsma presenteert het programma.

Geen tijd om live mee te kijken? Geen nood, de uitzending blijft gewoon beschikbaar op Youtube.