Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

1 oktober Nationale Voorleeslunch

Datum: 
30 september 2015

Op donderdag 1 oktober 2015, Internationale Dag van de Ouderen, vindt de derde editie plaats van de Nationale Voorleeslunch.

Willeke Alberti, in haar rol als Nadruppel in de musical de Jantjes, las in 2014 voor in woonzorgcentrum Castrovalva in Almere. Foto: Jørgen Koopmanschap

Bekende en onbekende Nederlanders lezen die dag voor aan ouderen door het hele land. De Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met de Bibliotheken. Er zijn al meer dan 75 Voorleeslunches aangemeld! U vindt hier een overzicht van alle lunches.

Nationale Voorleeslunch

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Met de Nationale Voorleeslunch willen wij laten zien dat voorlezen een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.